Известие

Collapse
No announcement yet.

Диагноза на Турбина помощ колеги

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

монтирах всичко на място , оказа се че луфта е нормални стойности(отидох там де продават турбини и ремонтират те имат повече луфт от моя) , стана хубаво нещо засега да стои в резерва ,
    Attached Files
    1. Alfa Romeo 164 v6 2.0 TB средно 10л/100км

Comment

Колега, може ли един въпрос - ти ли си прави всичко, без баланса, имам в предвид - разглабяне, избиване на втулките...
      Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
      Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
        Колега, може ли един въпрос - ти ли си прави всичко, без баланса, имам в предвид - разглабяне, избиване на втулките...

Колега да но 1 първо гледах от www.youtube как раглобяват за боени минути и квото те правят същото направих за само действах внимателно (линковете ги има в 12тия ми пост , аз както разбрах от цялата работа , 2'ро тез турбо ремонтите и клима помпа ремонтите и тем подобни са за манипулации отворени от страна на турбо майстори защото там държат един своеобразен монопол цялата магия те ще я знаят нали пари ще печелат семейство ще хранят, ако немаш доверени хора те изгарят, и така отидох в тези места и тъй или иначе не ми направиха баланс на турбото защото плащането за баланса е малко 50 кинта и искат да не успея , аз гледах и техните турбота (луфтовете ) разбрах че моите са здрави ,и от тука дойдох до извода че баланса е необходим ако си поставиш нови перки , наште в завода (вярвайте на марката (Mitsubishi- правят турбини надхвърлящи живота на двигателя) ги правят баланс един път след туй може и без него , дано съм бил полезен , аз нямам проблем с турбото на мойта кола но , но чисто просто за дребни пари си взех втора и третата си я направих от 3 и 4 тата турбина ,
        Attached Files
        Last edited by alex37; d.m.y г., 11:56.

Comment

Ся да видим колко ще изкара
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
            Ся да видим колко ще изкара
            смятам че нема стане страшно от мойте рукавели много неща са станали ехтра качество през лятото сложих и Q2 диференциал повдигнах колата на 40см от земята и работих легнал страшничко беше ама стана супер но за Q2 то е най добре в сервиз защото е опасно
            Attached Files
            Last edited by alex37; d.m.y г., 21:07.

Comment

Първоначално публикувано от alex37 Покажи съобщение
              смятам че нема стане страшно от мойте рукавели много неща са станали ехтра качество през лятото сложих и Q2 диференциал повдигнах колата на 40см от земята и работих легнал страшничко беше ама стана супер но за Q2 то е най добре в сервиз защото е опасно
              И Q2-то с кви луфтове го монтира?
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                И Q2-то с кви луфтове го монтира?
                гледах manual repair в pdf формулата :
                стандартна формула за шима S=P-N+0.12mm

измерих P-N=1,27 мм според формулата
                S=1,27+0.12mm= 1,39mm требва
                моя шим S=1,35mm P-N=1,27mm+0.08mm
                неми стигнаха 0.04mm , шима трябваше да ми бъде 1,39мм , като помислим и топлиното разширяване не е лошо лагерите нови ги сложих

Comment

Първоначално публикувано от alex37 Покажи съобщение
                  гледах manual repair в pdf формулата :
                  стандартна формула за шима S=P-N+0.12mm

измерих P-N=1,27 мм според формулата
                  S=1,27+0.12mm= 1,39mm требва
                  моя шим S=1,35mm P-N=1,27mm+0.08mm
                  неми стигнаха 0.04mm , шима трябваше да ми бъде 1,39мм , като помислим и топлиното разширяване не е лошо лагерите нови ги сложих
                  Тая формула е за монтаж на стандартни диференциали - от къв менюал я взе? И топлинното разширение е сметнато вътре в хлабината няма нужда ти да си оставяш запас
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Тая формула е за монтаж на стандартни диференциали - от къв менюал я взе? И топлинното разширение е сметнато вътре в хлабината няма нужда ти да си оставяш запас
                    да вярно е топлинното разширение е вътре , ех само 0,04мм допуск ами ако вземем за сравнение стария диференциял (и вътре и вън от диференцияла )там направо хлабините бяха огромни ,,

Comment

сложих Мобл 1 10w-60 , засега 580км минах ще я видим ,,, още не съм мерил нивото на маслото
                      Last edited by alex37; d.m.y г., 20:15.

Comment

пробег 750км да подобрение има измерих щеката на маслото намаляла е с 20% , 1/5 или по точно 200 мл
                        Ако бе (старото масло 60% , 3/5 или по точно 600 мл ),
                        туй означава ,е на 1000км ше харчи около 300мл напълно си е нормално , намален ие с 70% измерванията ше продължат
                        Last edited by alex37; d.m.y г., 18:58.

Comment

Днеска като ускорявах И уреда показа над 20 PSI (над него немаше друга цИфра ) налягане на турбото малко претресе ,досега не беше мИнавал 15 PSI

15.5 PSI = 1 bar

КолегИ МненИя защо тъй стана
                          Last edited by alex37; d.m.y г., 08:42.

Comment

Карай така.Мойта съм я надул на 1,3 бара, а трябва да е 0,9 бара и върви много.
                            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                              Карай така.Мойта съм я надул на 1,3 бара, а трябва да е 0,9 бара и върви много.
                              вредно е за двигателя ше детонира , претресването е доказателството

Comment

Мисля, че имаше клапанче, което управлява турбото. Възможно ли е то да ти е дало проблем?
                                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X